Introduction to Signs of Safety

Signs of Safety in een notendop animatie

Het gehele Signs of Safety proces met daarin de basishouding en verschillende tools wordt uitgelegd aan de hand van beelden.

06 Jun 2022

Average rating
1 star2 stars3 stars4 stars5 stars(1)
Rate this resource
1 star2 stars3 stars4 stars5 stars

Language

  • Dutch

Tijd: 10 minuten video. 20 minuten reflectie.

Waar en met wie deze animatie gebruiken?

Ik heb deze animatie ontwikkelt om te gebruiken in 2 verschillende contexten.

De eerste context is het gebruik met hulpverleners.

Tijdens de basistraining kreeg ik vaker de feedback dat men de basisattitude en de verschillende tools begrepen en er enthousiast over werden, maar nog zoekende waren in het grote geheel. Wat komt wanneer? Hoe volgende de tools elkaar op? In de training veiligheidsplanning of woord en beeld gaven hulpverleners aan dat ze behoefte hadden om even “opgefrist: te worden. Deze vragen werden gecombineerd met de contact van Corona waarin veel online training gevolgd werd. Ik bemerkte dat ik korter en meer gefocust moest trainen, omdat men de aandacht er minder lang bij kon houden. Daarom koos ik er steeds vaker voor om deelnemers aan een training al vooraf iets te laten bekijken of doen. Deze animatie was een voorbeeld van wat men vooraf aan zowel de basistraining als de veiligheidsplanning training kon doen.

De tweede context is een context met managers in de pre-implementation fase. Men gaf aan een idee te willen over wat Signs of Safety is of ikzelf bemerkte dat voor hen Signs of Safety de 3 huizen of een veiligheidsplan invullen was. In beide gevallen zocht ik naar een manier om hen in korte tijd een idee te geven over het gehele proces.

Hoe de animatie te gebruiken?

In de eerste context heb ik, zoals benoemd de animatie gebruikt als huiswerk of, als men daar niet aan toe kwam om tijdens de start van de training samen te bekijken. Vervolgens heb ik hen gevraagd te reflecteren op de inhoud door vragen zoals:

•    Welke onderdelen herken je in jouw dagelijkse werk? Hoe helpt dat de families waarmee je werkt? Wat was compleet nieuw voor je? Welke vragen heb je waar je tijdens de training mee aan de slag wil? Wat is het eerste uit de video waar je zelf mee wil gaan oefenen?

•    In the tweede context heb ik de animatie bekeken samen met de managers, zodat ik hun non-verbale reacties kon waarnemen. Vervolgens heb ik vragen gesteld zoals: wat heeft je het meest verrast in deze video? Welke onderdelen herken je in het dagelijkse werk van je medewerkers? Wat hoop je dat je medewerkers (meer) gaan doen? Welke vragen heb je?

.
Last updated Friday, 14 April 2023 6:44:55 PM